Breu aparença de tres protagonistes

oct.112011

1

ALGUNS DELS PROTAGONISTES:
El sindicat “Manos Limpias” és l’organització que va interposar la denúncia a l’Audiència Nacional pels successos del 15J al Parlament. “Manos Limpias”, que agrupa diversos milers de funcionaris a Madrid i Castella-Manxa, és obra del seu secretari general Miguel Bernad. Anteriorment Miguel Bernad va ocupar, entre altres càrrecs, el de secretari general del “Frente Nacional” de Blas Piñar, una organització neo-feixista que va sorgir com a franquícia del “Front National” francès i de l’MSI italià el 1985 i es va dissoldre, pels seus quantiosos deutes, el 1993 . Entre 1975 i 1981, la xarxa de terrorisme neofeixista creada pels serveis secrets espanyols i per organitzacions polítiques afins van dur a terme mig centenar d’assassinats. El partit de Blas Piñar va ser, en tot moment, un referent per a aquestes organitzacions. Sense tallar-se un pèl, al febrer de 2005, Miguel Bernad declarava a “El Mundo”, referint-se a les accions del seu antic partit: «Objectivament, amb tots els defectes que pogués tenir “Fuerza Nueva”, el partit de Blas Piñar va exercir un paper important en la transició espanyola. Si no hagués existit una oposició d’aquest tipus, diguem-ne violenta, potser la transició s’hagués fet d’una altra manera. Tal i com es va desenvolupar va haver un equilibri de forces i va acabar, amb els incidents que hi hagi pel camí, amb un text constitucional».
Actualment, “Manos Limpias” forma una espècie de lobby al costat dels partits “Alianza Nacional” -de la qual és president d’honor Blas Piñar-, “Democracia Nacional” -aliada a la vegada de Plataforma per Catalunya-, l’Associació de Víctimes del Terrorisme, etc.
Eloy Velasco té 48 anys, és jutge de l’Audiència Nacional des de 2008 i, durant l’últim mandat d’Aznar, va ocupar el càrrec de director de Justícia de la mà d’Eduardo Zaplana que, després de retirar-se de la política el 2008, ocupa el lloc de secretari general de la multinacional espanyola TELEFÒNICA.

Rere la cua histèric-exhibicionista que vénen protagonitzant els jutges de l’Audiència Nacional des de fa anys, Eloy Velasco també ha aconseguit un lloc. Va actuar ni més ni menys que contra Hugo Chávez dins d’una fantasmagòrica trama de vinculació ETA-FARC-Veneçuela que ha quedat en foc d’encenalls. Millor li ha sortit la seva última actuació: la recent condemna de deu anys a Otegi per l’intent de reconstruir Batasuna, en el seu intent d’aconseguir una treva definitiva d’ETA. Això sí que és tallar el cap al missatger.

Felip Puig, actual conseller d’Interior, és un històric de Convergència Democràtica de Catalunya. CDM és el partit del qual procedeix Jordi Pujol i representa la faceta laic-liberal de CiU, complementària de la històrica formació neo-carlista, Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Felip Puig Enginyer de Camins, canals i ports, va saltar a la fama el 2005 arran de l’enfonsament del túnel del Carmel, ja que l’adjudicació de les obres s’havia decidit sota la seva direcció en la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. Aquest mateix any es va veure implicat en el sumari per cobrament de comissions il·legals per part d’ADIGSA, de la qual havia estat responsable. ADIGSA, al costat d’INCASOL i FOCIVESA, dependents de la Generalitat i l’Ajuntament, han estat directament implicades en casos de mobbing a veïns d’escassos recursos econòmics, molts d’ells al Forat de la vergonya i al Raval. Aquest assetjament immobiliari s’ha concretat, tant en l’abandó, sabotatges i la realització d’obres d’empitjorament per obligar la gent a abandonar immobles, com en l’ús de tot tipus de martingales legals per doblegar als més reticents.

http://15mlliure.org/Noticies/breve-semblanza-de-tres-protagonistas.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s