PASSETJANT PER LONDRES

18.11.11  
Sortint de la parada del metro Sant Paul’s,  als peus de la catedral imponent, el campament dels indignats de occupy London ens dona la benvinguda amb una acollidora Tea tent.
No podia faltar, a Londres el 15 de novembre no és Barcelona el 15 de maig..
L’assemblea endavant les escales ja ha començat, la comissió legal està explicant els arguments en favor en contra de defensar-se de la denuncia del ajuntament en contra dels acampats com a grup o com a sol individu .
M’expliquen que el campament es troba per meitat  sobre de terreny de la església i per meitat sobre terreny públic.
Des de el 15 d’octubre, dia en que va començar l’acampada, van dimitir-el canceller i el degà de la catedral, a vall de la creixent tensió i de la possibilitat de obrir un acció legal de desallotjament per part de la església. Ara la església ha optat per tolerar el campament.
Quan demano informacions i explico que vinc de Barcelona a tothom se li encén una llum en els ulls i la benvinguda és calorosa.
La moderadora explica que avui hi ha hagut 300 detinguts a Nova York dels que protestaven en contra dels desallotjaments de les acampades en EEUU.
Una noia dels tractes mediterranis agafa al micròfon amb força i demana que no s’oblidin les lluites dels pobles del sur d’Europa a Grècia, Espanya, Itàlia i que estiguem al seu costat.
Les mans s’aixequen agitan-se a dalt en el aire.
Em fa molta il·lusió veure l’energia i les ganes de implicar-se de la gent; un noi jovenet de occupy Bath afirma que si les coses no canvien, en la seva ciutat ens quedaran acampant durant els pròxims deu anys ! Les acampades de una vintena de ciutats han vingut per reunir-se de tot el país. Hi ha llocs com en Cardiff en que deu persones resisteixen abaix de la pluja i el fred fa un mes. Expliquen, demanen ajuda, es motiven i es coordinen, com, ells tampoc encara no ho saben, però aprenen..
Més d’una acampada està buscant un lloc per ocupar.
Avui aquí, com a Barcelona “s’alliberen” espais (public repossession). Fa poques hores, un grup de persones de Occupy London ha entrat a una vella seu de UBS (Unió dels Bancs Suissos) en la City. Hannah explica que el banc reanomenat per els ocupants “Bank of Ideas” està a pocs passos de Finsbury Square a on es troba la segona acampada del moviment i està obert a les activitat que s’hi vulguin proposar.
Entre les pròximes accions consensuades per les acampades hi ha el recolzament de la Vaga general  del 30 de novembre.
Tan llunys però sembla que estiguem en lo mateix.
Ja haig de marxar de la plaça, donant una ultima ullada m’adono d’un cartell al fons de tot que diu ” against capitalism” Jesus says.
(??)
segur que ho ha de posar a la Bíblia.
 
http://occupylsx.org/
http://theoccupiedtimes.co.uk/
http://www.bankofideas.org.uk/
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s